Sitä on taas tullut kuljetettua pentua ympäri ämpäri suurta maailmaa (tai lähinnä Turun seutua). Torstaina Rufus kävi eläinlääkärillä, jossa nukutuksessa poistettiin alakulmahampaat (maitohampaat siis). Ruffen alaleuka on sen verran kapeampi ja lyhyempi vielä, että ne olivat painaneet kolot yläikeniin, ja nyt ne sitten napsaistiin pois, että rautahampaat saa rauhassa kasvaa. Hampaiden vaihto on käynnistynyt aika hitaasti: edestä on niitä pikkupikkuhampaita muutama irronnut ja vaihtunut pysyviin, mutta kulmurit eivät heilukaan vielä.

Hampaidenpoisto meni varmasti ihan nopeana rutiinioperaationa. Vein pennun puoli kymmeneksi eläinlääkäriasemalle, lääkäri täti vähän katseli purentaa ja iski nukutuspiikin takareiteen. Sitä Rufus vähän vinkaisi, taisi kirpaista. Nopeasti se kymmenenkiloinen pentu tipahti, ja minä käytin toisen puolustuskyvyttömyyttä hyodykseni ja nypin vähän korvakarvoja siinä odotellessa. Rufus kannettiinkin pian leikkaussaliin, ja sinne sen sitten jätin. Parin tunnin päästä tulin hakemaan sitä kotiin. Häkistä kannettiin reporanka ja tokkurainen pentu, joka näytti omaan silmään paaaaljon isommalta koiralta kuin lähtiessä. Ja painoikin paljon enemmän, nukutuksen vaikutuksesta rentona röllöttävää koiraa on paljon raskaampi kantaa kuin vähän jämäkämpää tapausta.

Kotona sitten vähän seurailin pennun heräämistä. Oli kielletty jättämästä sitä yksin, ennen kuin se on ihan kokonaan oma itsensä, joten harvinaisen kaunis auringonpaisteinen päivä jäi Charollakin valitettavasti ihan sisällä oloiluksi. Charo vähän kyttäili tokkuraista pentua epäluuloisena, haisteli välillä ja meni sitten taas kauemmas katselemaan. Kuuden maissa Rufus oli onneksi jo ihan oma pirteä itsensä, eikä ole sen koommin näyttänyt kovasti kärsineen operaatiosta. Muistona on muutama itsesulava tikki alaleuassa, joista yksi ainakin on jo irronnut. Kaiken kovan pureskelu kiellettiin viikoksi, mutta se on kyllä teoriassa paljon helpompi juttu kuin käytännössä...

Lauantaina saatiin pitkästä aikaa kasaan vesikoiratapaaminen Luolavuorella. Kivasti oli uusiakin tuttavuuksia paikalla! Tässä vähän kuvasatoa iltapäivältä:

Charon, Rastan ja Farin juoksukisa
1153769.jpg

Rufuksella ei ihan vauhti vielä riitä isompien perässä pysymiseen...
1153780.jpg

... mutta onneksi isommasta porukasta löytyi lopulta sopivan ikäinen painikaveri Pimu!
1153768.jpg

Tässä vielä tuttu porukka Charo, Fari, Rufus ja Rasta  sekä Birgitta. Charo poseeraa kieli poskella.1153788.jpg

Sama ralli jatkuu...
1153794.jpg

"Hei, leikkisiksää mun kaa?"
1153805.jpg

Tahvo tuli tuomaroimaan pentujen leikkejä.
1153798.jpg

Sisko ja sen veli huipulla.
1153810.jpg


Treffien jälkeen käytiin Birgitan ja Rufuksen kanssa joulukukkaostoksilla. Rufus käyttäytyi hienosti ilman Charoa ihmisten ilmoilla. Siitä rohkaistuneena otin sen viimeisille joululahjaostoksille kaupungille tänä iltana, ja tosi reipas pentu Rufus olikin! Kovin ihmiset ihaili ja paijaili sitä joka paikassa, ja epärodunomaiseen tapaansa Rufus nautti kovasti huomiosta. Mieliala laski ainoastaan, kun Stockan eläintarvikeosastolle oli osunut neljä muuta isoa ja haukkuvaista koiraa. Niille Rufus alkoi räkyttää, eikä siitä meinannut tulla loppua. Onneksi juustonpalalla houkutellen sain sen pysymään hiljaa... Muuten Ruffen kanssa oli todella helppo kulkea, se tuli ihan ison koiranlaisesti hihnan päässä mihin tahansa. Kahdestaan kun noita hömelöitä vie remmissä, on se vähän vähemmän hallittua, mutta molemmat kulkevat yksin todella nätisti. Pari tuntia kaupungilla vierähti, ja sen jälkeen on pentu vetänyt unta palloon.

Ai niin, aamupäivällä tuli räpsittyä "joulukuvia" harmaassa metsässä:


Rufus tähyilee joulupukkia.
1153824.jpg

Kukkulan kuningas vartiopaikallaan.
1153826.jpg

Matsi.
1153829.jpg

Poseerausta (missä Rufus?)
1153830.jpg

Uusi asento (missä Rufus?)1153834.jpg

No tulihan se sieltä!
1153837.jpgIt's been busy time for Rufus lately. On Thursday I took him to the vet's to get his puppy teeth (just the fangs of the lower jaw) removed. They've been digging into his upper jaw, because his lower jaw is a little bit too narrow and short. We hope it'll balance itself out as he grows. The surgery was short and apparently went well. Rufus got a couple of stiches, but after a few hours of rest he was happy as always. I'm trying to keep him from chewing on anything until next week.

On Saturday we went to our local waterdog meeting. It was fun to see the people and their dogs, since it's been a while. There was also a female puppy about the same size as Rufus, and they had a lot of fun together. After the meeting we took Rufus with us to a flower shop, and he behaved like a champ.

On Sunday I took him with me to do some Christmas shopping. We rode a bus to Turku and back, the whole trip took us about two hours. Rufus is very easy to walk with even in the city, he just trots along like any adult dog would. This I find a bit surprising, since I let him run free and off-leash for such a long time. I think he was about 4 months old, when I finally decided it was time to teach him to walk on leash.  Rufus also loves people, and of course he gets a lot of attention from strangers whenever he leaves the house, and so he did this time too.


Hyvää joulua kaikille ystäville ja blogin lukijoille!
Merry Christmas to all of our friends!
God Jul alla våra vänner!