Perjantaina Sanna Lurun ja Zian kera viihdyttivät meitä pari tuntisen metsälenkin ajan. Illalla oli vielä vesikoiratoko, jossa Charo on edelleen ihan surkea, varsinkin kun Lilli oli kentällä "häiriönä" :D, Rufus taas parempi. Rufuksen kanssa harjoiteltiin vähän liikkeestä maahanmenoa, mikä oli aivan liian vaikeaa ja liian nopeasti edettiinkin, mutta ihan hyvin se meni kuitenkin.

Lauantain ohjelmassa oli vesikoiratreffti aurinkoisessa säässä Luolavuorella. Charo meinasi aluksi pistää matalaksi treffeillä mukana olleen Ramo-pojan (anteeksi Ramo!), ja joutui sen takia märisemään hihnassa ainakin ekan puolituntisen. Kun tunteet alkuhulinoista olivat vähän laantuneet, pääsi Charokin irti, ja hyvin meni sekalaumassakin ulkoilu, johtuiko ehkä siitä että se tajusi Ramon olevan vielä ihan pieni, vaikka isolta näyttikin, vai siitä, että Ramon kiinnostuksen kohde nro 1 oli Lilli, Charon taas (siskontyttö...) Aqua, joten molemmilla oli ohjelmaa. Rufus meinasi taas tyypilliseen tapaansa alkulenkistä olla Charon metelöivä kääpiö-sidekick, mutta se unohti Ramon ja räksyttämisen saman tien kun pallo lensi. Rufus saikin kantaa armasta palloaan melkein koko matkan, se kun toimii hyvin äänenvaimentimena ja voittaa jopa narttujen houkutukset.

Sunnuntai-aamupäivällä oli vetiset hakutreenit, ja ne meni kyllä ihan super-super-loistavasti! Maasto oli "uusi" sammaleinen kallion rinne, jonka alussa oli harvennusten jäljiltä risukasoja ja ojia, keskilinjana oli selkeä hiekkatie.Tuuli kävi keskilinjan suuntaisesti etukulmasta takakulmaan. Nyt ei vedenpaisumuksen vuoksi otettu ollenkaan pistoja keskilinjan vasemmalle puolelle, koirat varmaan olisivat menneetkin metsäkoneiden renkaiden jättämistä liejuisista lammikoista yli, mutta ihmiset ehkä eivät. Ja toisaalta, kivempi ottaa autoon vähän vähemmän liejuinen koira. Etsintäalueen koko oli näin ollen ehkä 50-60 m x 100 m.

Charo oli eka, kaksi äijää kaukana, ehkä se oli se 50 metriä tai enemmän. Charo näki kun äijät lähti etukulmaa kohti, mutta siitä meni vielä pitkä aika lähetykseen. Ekalle ja tokallekin pistolle Charo jostain syystä lähtikin sitten reilusti vasemmalle kaartaen, ehkä seurasi jotain jälkeä. Toisella kertaa Charo tuli takaisin irtoamatta ihan niin korkealle rinteeseen kuin olisi pitänyt. Kaksi muuta oli ihan hyviä pistoja, kolmas pisto taisi olla vielä paljon suorempi mitä toinen (ei kaartanut enää niin paljon vasemmalle), ja molemmat maalimiehet löytyivät ilmavainulla ja ilman apuja kaukaakin. Haukkuja tuli muutama, mikä oli ihan jees, ja palkkana ollut kissanruoka kelpasi hyvin. Charo oli innostunut ja iloinen koko ajan.

Turre ja Lilli suorittivat välissä, molemmilla vähän samankaltainen harjoitus, mutta ilman ilmaisua. Lillille vähän apuja, että irtosi alueen perälle asti. Molemmilla meni oikein hyvin! Nyt vaan niitä ilmaisuja harjoittelemaan :).

Rufus oli viimeisenä. Pikku-koiralla oli kolme tätiä piilossa, niin että Saila oli ensin vähän matalampana rinteessä, sitten Eija kaksi kertaa "liikkuvana" jo melkein perällä asti. Rufus lähti lähetyksistä suorempaan mitä Charo, ja meni kuin menikin ilman apuja joka kerta loppuun asti. Rinteessä piti vähän hakea sopivaa reittiä, mutta matka kulki koko ajan oikeaan suuntaan. Maalimiehillä vähän haukutusta, kahdella ekalla palkaksi pallo ja frisbee, jotka Rufus kiidätti mulle keskilinjalle, ja viimeiseltä piilolta sitten kupillinen kissanruokaa. Sitä tosin Rufus ei piilolla vielä malttanut syödä, vaan kävi ensin hakemassa keskilinjalta frisbeen, vei sen Eijalle, ja söi sitten puolessa matkassa purkin tyhjäksi. Rufus on parantanut nyt kolmen kerran aikana ihan älyttömästi, se tietää mitä pitää tehdä ja lähtee tarkasti lähetyksestä eteenpäin ja on kuuliainen. Eikä irtoaminen tai etsinnän sinnikkyys ole näköjään mikään ongelma. Unohdin kysyä millaista käyttäytyminen maalimiehellä oli, ehkä Saila ja Eija voivat kommentoida, jos tänne osuvat :). Nyt ainakin ohjeena oli palkkalelun näyttäminen niin, että Rufus ei ehtisi hyppiä/tulla iholle asti, vaan jäisi metrin päähän haukkumaan.

Rufuksella jatketaan edelleen sitä keskilinjalla rauhoittumista, ja näitä loogisia, jollain tapaa suunniteltuja harjoituksia. Haukkumista voi lisätä, uskon että Rufus pystyy siihen räkyttämiseen ihan hyvin, mutta samalla täytyy muistaa, ettei saa hyppiä tai nuolla maalimiehiä naamasta :). Charon kanssa vähän tähän väliin motivaatiota nostattavia helpompia harjoituksia, jotta se saataisiin taas lähtemään suoraan annettuun suuntaan eikä vähän sinne päin mutkitellen, ja ilmaisuhaukkua vahvistettua.