Miten tuntuu että kaikki vesikoiratutut täällä Turussa on nyt pöllähtäneet tähän lajiin? Meilläkin on turkulaisittain ihan tavallinen harrastusohjelma, nimittäin tämän kevään ohjelmassa on maanantai-iltaisin ATT:n alkeisjatko, perjantaisin vesikoirien 3/4 agi + 1/4 toko -touhuilut ATT:n hallilla ja siihen päälle vielä pari agikoulutusviikonloppua á la kennel Nadador. Huh huh, Rufus :).

Eilen oli alkeisjatkokurssin ensimmäinen kerta, ohjelmassa tiukkoja käännöksiä ja pussin muistelemista. Keppejä, yhtä putkea ja yksittäisiä hyppyjä sai myös treenata sivussa. Ensimmäinen käännöstehtävä, jossa oli kolme estettä sijoiteltu saman suuntaisesti vähän kuin kolmion muotoon, meni ihan hyvin. Ei ollut mitään takaakiertoja, vaan ensin hypättiin vinossa linjassa kaksi estettä, 2. esteen jälkeen tiukka käännös siivekkeen ympäri ja viimeinen este, joka oli samassa linjassa ensimmäisen kanssa. Tämä sujui hyvin molempiin suuntiin.

Toinen tehtävä, jossa kolmannen esteen jälkeen jatkettiin vielä neljännelle esteelle, eli aidat oli ikään kuin vinokulmion kärjissä taaskin kaikki saman suuntaisesti, olikin sitten älyttömän haastava mulle :D. Ensin en tajunnut etten voi jättää koiraa liian kauas ja juosta itse 2. estettä päin, sitten en tajunnut että lelu täytyy pitää taskussa, muuten Rufus tulee selän takaa joko ennen 2. estettä tai viimeistään sen jälkeen oikeaan käteen, sitten en tajunnut että jos heitän lelun neljännen esteen taakse, en siltikään voi pitää sitä lelua alusta asti edes siinä ohjaavassa kädessä jne jne.. No meni se sitten lopulta. Näytti siltä että vähän hitaammalla vauhdilla suihkivilla koirakoilla käännökset onnistuivat tiukemmin :)... Harjoittelin käännöksiä vielä sivussa ihan ilman vauhtia ja korostetusti itse vartalolla suunnan näyttäen, ja kyllä Rufus silloin osaa irrota hyvin ja siivekettä nuollen kääntyä haluttuun suuntaan.

Lopuksi hypittiin koko joukolla rinkiä kiertäen (meitä siis on ilmoitettu samalle 1/3 kentälle 12 koirakkoa) aita->pussi-yhdistelmää. Se oli hauskaa, onnistui molemmilta puolilta ja vielä niin että jäin jälkeen ja Rufus irtosi esteeltä pussiin ja juoksi täysillä läpi. Yhdeksältä meillä oli Marian kanssa kaksi mukavan rauhallista poikakoiraa :).