Rufuksella alkoi turkki olla jo aika pitkää, kun koko pienen iän on saanut vapaasti kasvaa. Nyt on aika kurjat ilmat, sataa vettä ja tuulee, välillä pakastaakin, niin en halunnut kokonaan ajella kaljuksi perron pentua. Muutama viikko sitten saksin ensimmäisen kerran takajalkoja lyhyempään karvaan, kun alkoivat takkuuntua, edellispäivänä "tasoitin" turkin loppuun. Vähän lyhyemmäksi meni, kuin mitä suunnittelin, ja siistimpää jälkeä olisi varmaan saanut sopivalla terällä, mutta tulipa tehtyä. Pentu käyttäytyi ihmeen hyvin keittiönpöydällä leikkuusession ajan, vaikka välillä olisi kovasti tehnyt mieli takaisin lattialle. Kaikki ruumiin ulokkeet olivat myös tallella. Koko operaatioon ei kulunut kuin puolisen tuntia, joskin sen jälkeen olen useita itsepäisiä kiehkuroita lyhennellyt sieltä täältä pitkin päivää.

Rufus had his first haircut this week. The weather hasn't been that nice for a small puppy, so instead of clipping him to short hair, I decided it would be better to trim him with a pair of scissors. Rufus behaved surprisingly well, he even let me trim the hair on his head without any resistance, so all of his body parts are still attached to the body. The whole episode took no more than 30 minutes, but of course I've done some minor fine tuning along the past two days.

Tällainen turjake se Ruhvelo oli ennen leikkuuta / Ruffie the fur ball

1127374.jpg


A haircut for who?

1127391.jpg

But I like my hair... And how can you tell I've been eating quite a many chewing bones?

1127395.jpg

Whoops, I'm outta here! (No worries, he didn't really fall off the table...)

1127406.jpg

I was told to lay still... (The picture looks a lot like somebody performed an autopsy to a stuffed animal. No real animals were harmed during this photo shoot.)

1127414.jpg

Juu, oli karu kokemus pienelle koiranpennulle. Mutta eipä tuo tunnu paljoa huomaavan uutta lookkiaan, vaikka emännän silmään pentu näyttää nyt jo paljon aikuisemmalta!

And this is what I look like nowadays. A bit shabby, but that's part of the look...

1127437.jpg

Oh no, not another photo shoot! Charo, please help me down.

1127441.jpg

Awww, I've got a baww!

1127453.jpg

Charo, make the ball go!

1127456.jpg


Ai niin, Rufus on nyt lähes-virallinen-etsintäkoira! Se löysi eilen iltakävelyllä lompakon, jonka retuutti minun suuntaani. Lompakosta on kortit nyt palautettu pankkiin, ja lompakko itse poliisille, joten nyt vain odotellaan löytöpalkkion kilahtamista tilille ($$$$$)...

One more thing, Rufus found a lost wallet last night, when I was out on a walk with him. Now the wallet is safely with the police, and I'm waiting for the reward to arrive ($$$$$)...