Nyt on vähän sellanen olo että plaa. Plaa. Kuka täällä siivoisi, kuka raivaisi vaatehyllyt, kuka laittaisi rahaa mun tilille ja kuka lukisi koulukirjoja?

Leinosen viikonloppukurssin toinen osa on kertaamatta blogiin. Ei varsinaisesti treenattukaan kontakteja, vaan käytiin ne teoriassa läpi. Muuten jatkettiin rataa. Sekin päivä meni ihan hyvin, paremmin olin jyvällä kuin ekalla kerralla, vaikka nytkin töktöktökittiin ensimmäistä osiota kaikkein hartaimmin, vaikka se ei ollut vaikea edes. Tehtävä oli ainoastaan suora putki, muuri putken suulta katsoen edessä oikealla, hyppyeste muurin vasemmalla puolella ja takaisin putkeen, putken jälkeen pujottelu. Putki ja muuri oli kaikkein vaiken, ensin piti juosta putken sivua myöten ja kaartaa seinää päin kun koira tulee putkesta. Takaaleikkaus vasemmalle piti tehdä ennen ponnistusta. Jos ei tehnyt, koira kääntyi tietysti oikealle tai tipahti muurin päälle tms. Hyppy tuli siitä vähän itsestään, mutta sen jälkeen ei pitänyt tehdä mitään valsseja (jolloin päätyy putken väärälle puolelle, koira tulee putkesta ulos oikealle puolelle ja hyppää putken yli kepeille) vaan ihan vaan suoraan putkeen. Seuraavat osiot meni ihan hyvin minusta, siinä oli poispäinkääntöä ja niitä kaikkia koirannenäkädessäohjauksia. Enempää en nyt pysty analysoimaan. Kiva viikonloppu oli, kiitos kaikille koiraystäville!

Viikonlopun jälkeen maanantaina oli alkeisjatkoagi. Siellä tehtiin pientä rataa, jossa oli takaakiertoa (vai oliko se välistävetoa), putki ja eteenlähetys hyppy-pituus. Se meni ihan hyvin kans, vaikka Rufus onkin nyt vähän varastanut lähdössä. Plaa. Tämän lisäksi oli puomia (ihan hyvä) ja rengas+pussi (ei hyvä). Renkaalla Rufus meni kaksi tai kolme kertaa sen hyvin, sitten se alkoi mennä ali ja ohi ja sivusta. Pussi meni hyvin. Olisi pitänyt vaan lopettaa siihen yhteenkin onnistuneeseen rengashyppyyn, ottaen huomioon että oli rankka viikonloppu takana ja sekin treenikerta jo loppupuolella. Kyllä se sitten lopulta meni, kun tarpeeksi tilkittiin renkaan välejä... Plaa.

Toukon innoittamana (sulavilla lumikinoksilla on myös osansa asiassa) Charolta lähti turkkia. Kyseessä on täysin funktionaalinen leikkaus, nimittäin kaikkein paksuimmat, helpoimmin likastuvat ja huonoimmin kuivuvat osat on nyt karvattomina. Ensin vähän vaan kevensin paksuinta tuppoa korvien alta, ja kun sitä karvaa lähti niin älyttömästi, jatkoin leukaan ja kuonoon, niin että tulisi sellainen nätti portugeesinaama. Charon korvat on varmaan tässä koko pitkän turkin kasvun ajan sojottaneet suoraan sivulle, niin paljon sillä sitä pehkoa on poskissa! Jatkoin sitten leikkelemistä korvien taakse, kivempi nääs rapsuttaa korvan takaa kun on vähemmän karvaa... Seuraavaksi kainaloista vähän kevyemmäksi karvoitusta ja etujalkojen sisäsivulta läheltä rintaa myös tuppoja pois... Takajalkojen sisäsivut ja se miksisitänytsanotaan, hevosella nälkäkuoppa, karvattomaksi. Samaan syssyyn takajalkojen etuosasta karvaa pois ja takajalkojen välistä, loppujen lopuksi ajelin takajalat (reisissä edelleen pehmusteet), mahan, hännän alustan ja vähän hännästäkin kaljuksi. Etujalkoihin jätin vähän karvaa eteen... Tosi kaunista. Mutta edelleen olen sitä mieltä, että tämä on täysin funktionaalinen leikkausmalli, koiralla on "takki" päällä lämmittämässä, mutta vaikeimmin ylläpidettävät turkkialueet on lyhyessä karvassa.