Tänään oli Tarun järjestämän agikoulutusviikonlopun ensimmäinen päivä. Tämä olikin ihan eka alkeiskurssin ulkopuolinen ohjattu ageilu meille. Hauskaa oli, vaikka älyttömän vaikeeta! Ehkä tämä oli hyvä välähdys vähän vakavampaan agilitiin? Kentän laidalla naurettiin miten kuullunymmärryskyky häviää, suuntavaisto ja kaikki muukin taju häviää, kun yrittää keskittyä vääntämään jalkoja yhteen suuntaan ja vasenta kättä tuohon ja oikeaa kättä tuonne ja katse tähän ja sitten lähtee pyörähdys ja peruuttaa peruuttaa peruuttaa ja mihin se käsi ja katse jäi ja missä koira...

Janita Leinonen oli tehnyt radan, jossa joka välissä oli joku tekninen pyöritys. Radan taso oli oikeastikin (sikäli kun pystyn arvioimaan) kova. Toki siihen tutustumiseen käytettiin paljon aikaa, ja omalla vuorolla rata pilkottiin atomeihin. Ihan hauska huomata kuitenkin miten kaikki ohjauskuviot suhteutuu rataan, ei voikaan jäädä hyppimään paikalleen (hyvähyvä!) jos yksi osa onnistuu, vaan pitää ajatella jo seuraavaa. Ratapiirroksen voi käydä kurkkaamassa Toukon blogista.

Ensimmäisen esteen ylittäminen vaati sivuirtoamista (tai joku sellainen). Se onnistui ihan hyvin, kun Rufus malttoi jäädä odottamaan. Eka valssipyörähdys (3-4) olikin jotenkin älyttömän vaikea mulle tajuta. Janita kysyi ensin miten ajattelin sen kohdan ohjata, öööö no tuota... Haluatko olla kolmannen esteen etu- vai takapuolella? Ööö no etupuolella... Okei eli valssilla. Öööö okei... (Ja edelleen ei mitään käsitystä miten siinä piti mennäkään...) Kyllä se sitten onnistui ehkä viidennellätoista kerralla.

Puomilta päästin Rufuksen pois ihan ilman mitään käskyä, mutta eteenlähetys ja takaaleikkaus 5-6-7 onnistui hyvin. Kasihypyn takaakierto oli taas sellainen, että vaikka sitä rataan tutustumisessa mietinkin, en muistanut yhtään mitä piti tehdä. Joku mielikuvituslelun siivekkeen taakse tiputtamissysteemi siinä tehtiin (ei oikeastaan takaakierto lainkaan), ja onnistui ihan hyvin kunhan sain askeleet järjestykseen.

Siitä renkaalle (jota piti vähän paikkailla, jotta Rufus hyppäsi sen oikein) ja takaaleikkauksella hypylle 10, tämä meni ihan hyvin. Ekalla kerralla ajauduin pikkasen liian kauas renkaalta, en muistanut ottaa koiraa renkaalta haltuun ja ohjata tarpeeksi alhaalta hypylle. Välistäveto (10-11) meni kai ihan hyvin, mutta se 12 hypyn takaakierto oli taas tosi vaikea hahmottaa. Siinä taas piti piirtää iso kaari oikealla kädellä, ei kävellä itse nurkkaan vaan astua vain siivekettä kohti, tiputtaa mielikuvituslelua vasemmalla kädellä ja ohjata oikealla ja pitää jalat menossa vasemmalle jne. Luulen että jos olisin sitä omin päin tehnyt, se olisi mennyt ihan hyvin mutta putkelle jatkamisessa olisin jäänyt jälkeen. Tästä päästiin kuitenkin lopulta edestä leikkauksella putkeen, ja siihen loppui aika :). Ihan hauskaa oli. Monessa kohtaa tein ihan turhia pyörähdyksiä, ja monta :D. Toivottavasti joitakin kuvioita jää mieleen, koska näitähän voi harjoitella ihan yksittäisilläkin esteillä.

Huomenna on kontaktit ohjelmassa.